Исхрана конзервиране туњевине

- 2022-04-22-

Конзервирана туњевинаје важна сорта конзервираних водених производа, сорте конзервиране туне су углавном Албацоре и Иелловфин туна, постоји много варијанти конзервиране туне, укључујући туну у сопственом соку, туну са пет зачина, туну у уљу.

конзервирана туњевина

конзервирана туњевинаје сада једна од најпопуларнијих конзервираних сорти, какву хранљиву вредност има?

Нутритивне предности туњевине укључују следеће:
1. Месо туњевине је нежно и укусно, без загађења животне средине, модерна је ретка здрава кухиња. Садржај протеина до 20%, али је садржај масти веома низак, опште познато као подморска пилетина, високе нутритивне вредности. Дакле, конзервисана туњевина такође има висок садржај протеина и може се јести да би се надокнадила протеина која недостаје телу.

2. Већина масних киселина у месу туњевине су незасићене масти, које садрже читав низ аминокиселина, 8 аминокиселина је потребно људском телу. Такође је богат витаминима, гвожђем, калијумом, калцијумом, магнезијумом, јодом и другим минералима и микронутријентима. ЕПА, такође позната као Омега 3, је хранљива материја специфична за туњевину.

3. Туњевина је здрава храна за женску лепоту и мршављење; посебно за цереброваскуларне болести, деца одрастају са здравим костима. Однос ДХА и ЕПА у уљу туњевине је 5:1. Садржај ДХА је висок, а садржај ЕПА низак, па је погодан за децу и адолесценте. Тако да можемо купити туњевину у конзерви за кућну употребу као тоник за лепоту за жене. Поред тога, растуће дете да поједе мало конзервиране туњевине на телу развоја костију је такође веома добро.